Cavani három mérkőzéses eltiltást kapott

Nehéz mit hozzáfűzni, Edinson Cavani három mérkőzéses eltiltást kapott rasszista megnyilvánulás miatt

 

 

Az Angol Labdarúgó Szövetség, az FA, három mérkőzésre tiltotta el Edinson Cavanit, valamint 100 ezer fontos büntetést is kirótt az uruguayi támadóra.

 

Az ok annyi, hogy a Southampton ellen 0-2-ről 3-2-re megnyert mérkőzés után posztolt egyet a 33 éves csatár, amiben megköszönte a győztes gólt előkészítő passzt Rashfordnak egy "Gracias negrito" -val, ami "köszönöm, kicsi néger"-t jelent. Ez kicsapta a biztosítékot az FA-ban, rasszista megnyilvánulásként értelmezték.

Azóta több magyarázatot is lehetett hallani, kultúrális, nyelvi stb. különbségek a két ország között, vagyis Uruguayban nem feltétlenül számít rasszista megnyilvánulásnak a becéző kifejezés. Viszont tény, hogy Cavani most Angliában játszik és ott viszont annak számít.

Egy instagram posztban kifejtette a véleményét, amiben kiemeli, hogy elfogadja a büntetést, viszont megjegyzi, "Tisztában vagyok azzal, hogy az angol nyelv szokásaival kapcsolatban hiányosságaim vannak, a döntéssel nem tudok azonosulni." Bocsánatot kér mindenkitől, akit megsértett a kifejezéssel, mert nem volt szándékában megbántani senkit sem.

Cavani nem játszhat az Aston Villa elleni bajnokin, a Manchester City elleni Ligakupa elődöntőben, és a Watford elleni FA kupa mérkőzésen sem.

Tags: