A Manchester United szivatja Pogbát?

Manchester United, Paul Pogba
Manchester United, Paul Pogba

Miért hosszabbította meg a Manchester United Paul Pogba szerződését? Keressük az okokat.

 

A Manchester United élt az opciós jogával és 2022-ig szerződést hosszabbított Paul Pogbával. Egy játékossal, aki az érkezése óta megosztja a szurkolókat.

 

Paul Pogba 2016-ban tért vissza a Manchester Unitedhez, a klub 105 millió eurót fizetett érte a Juventusnak, vagyis akkor a legdrágább játékosnak számított.

Fontos ezt kiemelni, mert az egyik nézet szerint ez az ok a hosszabbításnak. Ugyanis Pogba szerződése lejárt volna most nyáron, vagyis januárban szabadon tárgyalhatott volna az iránta érdeklődő klubokkal, nyáron pedig ingyen mehetett volna.

A napokban állítólag arról beszélt, hogy álma lenne a Real Madridban játszani. Pogbát Zidane már tavaly is szerződtette volna, az más kérdés, hogy a hírek szerint Florentino Perez annyira nem rajong az ötletért. Százmillió euró fölötti összeget nem akart fizetni a játékosért, aki megosztó személyiség hírében áll. A közösségi médiában rengeteget szerepel, közben sokat sérült, ráadásul egy korábbi madridi edzővel, José Mourinhóval is összerúgta a port, ami miatt a portugálnak lényegében távoznia kellett a Manchester Unitedtől. Pogba egy olyan játékos, akit úgy látszik nem sokan tudnak kezelni. Érdekes módon, a francia válogatottban kiváló teljesítményt tud nyújtani, valamint Ole Gunnar Solskjaer érkezése utáni tavaszon a hátán cipelte a Manchester Unitedet. Aztán megsérült és azóta is keresi önmagát. Tisztában van mindenki a képességeivel, de közben negatívumként ott szerepel korábban felsoroltak mellett, hogy egy teljes idényt nem tud magas szinten végig vinni, többek között a sérülései miatt sem.

A Real Madrid mellett a Juventus is érdeklődik a játékos iránt. A Juventusról tudni, hogy szeret lejáró szerződésű játékosokat igazolni, hát most a Manchester United ezzel a húzással keresztbe tett a torinói terveknek. (És akkor a PSG-t, vagy a Barcelonát már nem is érdemes említeni)

Itt az a kérdés, hogy Pogba van-e annyira profi, hogy képes felülemelkedni a „vágyain”, már ha igazak a pletykák, ami szerint szívesen játszana a Real Madridban és képes teljesen koncentrálni a Manchester Unitedre. Ole Gunnar Solskjaer sajtótájékoztatón feltett kérdésre legalábbis arról beszélt, hogy Pogba arra fog törekedni a jövőben is, hogy mindent megtegyen a klubért. A norvég mester szerint, amúgy kívülállók próbálnak megosztottságot generálni a csapaton belül, célzott a Bruno Ferandes ügyre, aki a beszámolók szerint, állítólag elveszítette a hitét az edzőben.

Egy biztos, a Manchester United védi a befektetését és nem akarja ingyen elengedni Paul Pogbát. Ha a francia a nyáron távozik is, akkor legalább kapjanak érte néhány tízmillió eurót. És így már érthető a klub lépése.

Kíváncsian várjuk, hogy Pogba mit lép, a játékából gyorsan kiolvasható lesz. Mert egy kedvetlen játékos nagyobb kárt tud okozni a csapatnak, mint az, hogy a pénz miatt ragaszkodik érte a klubja. Az tény, hogy egy jókedvű Pogba viszont képes változtatni a mérkőzés képén, egy klasszis, de csak akkor, ha vannak ehhez minőségi társak a pályán.

 

mg

Tags: