Jött Cavani, Telles és Van de Beek a nyáron

Edinson Cavani
Edinson Cavani

Az átigazolási időszak utolsó napján nagyon felpörögtek az események, négy játékos szerződtetését is bejelentette a klub, a nyáron érkező Van de Beek mellé. De voltak távozók is.

 

 

Azok után, hogy a Tottenham az Old Traffordon nyert 6-1-re, várható volt, hogy felpörögnek az események a klubnál és a pletykákból valóság lesz. Így két nagyobb nevet is sikerült szerződtetni hétfőn, hiszen érkezett Alex Telles a védelem bal oldalára, csatárposztra pedig a veterán, de még sikerre éhes Edinson Cavani. Mellettük még bejelentették Facundo Pellistrit, egy fiatal uruguayi szélsőt, aki még okozhat meglepetést, valamint Amad Diallót az Atalantától, bár utóbbi egyelőre majd csak 2021. januárjában csatlakozhat a klubhoz.

 

Jadon Sanchóról viszont egyelőre lecsúszott a csapat.

 

A legtöbbe Donny van de Beek került, 39 millió fontért érkezett az Ajaxtól.

Alex Telles a Portótól érkezett és viszonylag kedvező áron, hiszen csak 15,4 millió fontba került a védelem bal oldalán bevethető gólerős brazil.

Facundo Pellistri a Penarolt hagyta ott a Manchester United hívására. Nem tudni pontosan mennyiért jöhetett, kb. 9 millió font lehetett az ára.

A legnagyobb név mind közül Edinson Cavani. A PSG történelmének legtöbb gólját (200 gól) szerző csatárnak lejárt a szerződése a franciákkal és nem hosszabbítottak egymással a felek, így a PSG felé nem kellett fizetnie a Manchester Unitednek, azt, hogy az ügynöke mennyit kaphatott, nem érdemes firtatni.

 

A távozók közül a legnagyobb név Chris Smalling, aki már az előző idényben is kölcsönben szerepelt az AS Romában, most az olaszok 18 millió fontért végleg megvásárolták az angol védőt.

Sokan kölcsönbe mentek, közülül talán érdemes megemlíteni néhányukat: Andreas Pereira a Lazióhoz igazolt kölcsönben, Diogo Dalot is Olaszországban folytatja, a Milan vitte.

És fontos kiemelni, nem szabad elfelejteni: Alexis Sánchez a tavalyi kölcsönjáték után, aláírt az Interhez.

Tags: