Dean Henderson személyében megérkezett a kapus, akitől De Gea félhet

Dean Henderson, a Manchester United hosszabbított a saját nevelésű kapussal
Dean Henderson, a Manchester United hosszabbított a saját nevelésű kapussal

Dean Henderson lehet a jövőben a Manchester United elsőszámú kapusa

 

 

A Manchester United bejelentette Dean Henderson szerződéshosszabbítását, ráadásul marad a következő idényben a keretben, vagyis hamarosan ő lehet a klub elsőszámú kapusa.

 

Az előző idényt a Sheffield Unitednél töltötte kölcsönben és posztja egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Premier League idényben.

Figyelve az idény során, hogy David de Gea mennyit bakizott, sokakban felmerült, hogy Dean Hendersonnak kellene védenie a jövőben.

Egy biztos, a klub hosszú távon számol Hendersonnal, 2025-ig szóló szerződést kötöttek, ami további egy évvel meghosszabbítható.

Az angol sajtó szerint heti 120 ezer fontot fog keresni, ami azért igen magas kapus poszton, főleg egy olyan kapus esetén, aki egyelőre csak küzd a kezdő helyért.

Viszont már a fizetés is azt vetíti elő, hogy hamarosan a 23 éves saját nevelésű kapus válthatja a spanyol válogatott kapust.

Henderson az aláírás után jelezte, fantasztikus fejlődésen esett át az utóbbi öt évben, a Sheffield United fontos állomás volt a pályafutásában. Viszont elismerte, nehéz dolga lesz a Manchester Unitednél, hiszen három top szintű kapusa van a klubnak, persze magát is beleszámolta. David de Gea mellett az argentin Sergio Romero is a keretben van, de nem lennénk meglepődve, ha az idény során Henderson bőven kapna lehetőséget a bizonyításra.

A múlt szezonban Ole Gunnar Solskjear a De Geát ért kritikák során rendre kiállt a rutinos spanyol kapus mellett, úgy említve őt, mint a világ egyik legjobb kapusa. De azért azt el kell ismerni, hogy Dean Henderson visszahozatala egyértelműen arra mutat, hogy hamarosan távozni fog De Gea. Természetesen, azt is jelentheti, hogy komoly ellenfelet hoztak a nyakára, aki még jobb teljesítményre kényszerítheti, így komoly verseny alakulhat ki a kapusposzton. Majd kiderül, hogy ki lesz a jobb. Az idő viszont Dean Hendersonnak dolgozik.

Tags: