Kiütéses győzelem! Manchester United - West Ham United 4-0

Matic stabilitást hozott a középpályára
Matic stabilitást hozott a középpályára

Ennél szebb nyitányra nem is lehetett számítani, sima négy gólos győzelem a West Ham ellen

 

 

A Manchester United nagyon megverte a West Ham Unitedet, talán nem is lehetett ilyen sima győzelemre számítani, még akkor sem, ha tudtuk, kiket igazolt a klub a nyáron, meg azok után sem, hogy lehetett sejteni, az Európai Szuperkupa döntő a Real Madrid ellen nem lesz kiindulási alap. Mourinho majd pont azt fogja komolyan venni, amikor idén már a bajnokságban kell bizonyítani, nem lehet az EL-ben szórakozni!

 

Az első gólra a 33. percig kellett várni, ekkor Rashford adott tökéletes labdát Lukakunak, aki szétlőtte a jobb kapufát, de szerencsére a labda onnan a kapuba pattant. Elképesztő erő van ebben a srácban, fog még gólokat lőni! Meg is tette ezt a második félidőben, Mkhitaryan szabadrúgásából betekert labdáját fejelte Joe Hart kapujába.

Érdemes kitérni Hartra! Hart ugye a Manchester City kapusa volt, amikor érkezett a mérkőzés elején a kapuba, nem csoda, hogy mosolyogva integetett a szurkolóknak, azok is vissza. Hartnak van már tapasztalata a városi derbik során a Manchester United ellen..., igaz, most már a West Ham kapusaként kapott végül négy gólt...

A legnagyobb vendég helyzetet Arnautovic hagyta ki, a fejese a felső lécen csattant, bár azért De Gea rajta volt a labdán.

Aztán a hajrában sem állt le a Manchester United, elképesztő sebességgel vezetett kontrák után jöttek a gólok, előbb Mkhitaryan labdájából lépett ki a leshatárról a csereként érkező Martial és lőtt a kapuba. Majd három perc múlva Martial tette le a labdát Pogbának, aki kapura tört és tizennyolc méterről a bal alsóba bombázott.

És azért nem érdemes elfelejteni Rashford bődületes kapufáját sem a 66. percben.

A játékosok hajtottak, erőteljes focit mutattak be és nem csak azért, mert Lukaku a pályán volt. Azért a belgát nehéz lesz tartani az ellenfeleknek. Az is tény, hogy nem a West Ham lesz a legnehezebb ellenfél az idényben, de legalább már megmutatta a csapat, mire képes. Majd meglátjuk, hogy erősebb ellenféllel szemben is képesek lesznek játszani. A lényeg, nem omlottak össze a kétgólos vezetés tudatában, hanem gyilkos ösztönnel mentek tovább és a vége sima győzelem lett.

Chicharito pályára lépett a West Hamben, most tért vissza a Bundesligából, de már nem a Manchester Unitedbe, nem is volt sok helyzete... a végén próbálkozott messziről, egyszer fogalmazzunk udvariasan: egyik csapattársa tiszta erőből "hason" lőtte labdával, de ennyi.

 

PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ

2017.08.13., VASÁRNAP 17:00

MANCHESTER UNITED - WEST HAM UNITED 4-0
Gólszerzők (gólpassz): Lukaku 33 (Rashford), Lukaku 52 (Mkhitaryan), Martial 87 (Mkhitaryan), Pogba 90 (Martial)

 

Tags: