José Mourinho 15 évig is maradna

José Mourinho a Manchester United edzője
José Mourinho a Manchester United edzője

José Mourinho sokáig akar a Manchester Unitednél maradni

 

 

A Manchester Unitednél második idényére készülő portugál mester az ESPN-nek beszélt arról, sokáig maradna a klubnál és meg is indokolta miért.

 

Röviden a lényeg az, hogy szerinte az állandó sikerekhez állandóságra van szükség, vagyis azért, mert egy idényben éppen nem sikerül valamit nyerni, attól még nem kell rögtön edzőt váltani.

A kérdésre elismerte, akár 15 évig is szívesen maradna a Manchester United edzőjeként. Amúgy szerinte nem csak annyiból áll egy menedzseri munka, hogy edzést tart meg mérkőzéseken irányítja a csapatot és szállítja az eredményeket.

A szavaiból kiderült megint, nagy vágya, hogy megközelíthesse azt az eredményességet és stabilitást, amit Sir Alex Ferguson jelentett éveken át a Manchester Unitednek.

A stabilitásnak előnyei vannak és ehhez a manchesteri szurkolók hozzá is szoktak. Ezt a stabilitást szeretné megadni a szurkolóknak, mert a David Moyes és a Louis van Gaal utáni rövid időszak után erre lenne szükség. Azért azt is jelezte, a bizalmat ki is kell érdemelni, "de ezért dolgozik minden erejével".

Amúgy valószínűleg tényleg óriási siker lenne Mourinho számára, ha egy évtizedik is maradhatna a Manchester Unitednél, manapság könnyen cserélik az edzőket a klubok.

Egy olyan nagy példakép után, egy olyan top klubnál, mint a Manchester United, megmaradni öt-tíz évig, felér egy Bajnokok Ligája trófeával.

 

 

Tags: