Rooneynak és Schweinsteigernek kellene játszania a City ellen?

Wayne Rooney
Wayne Rooney

Paul Merson tanácsa alapján a Manchester City ellen játszani fog Wayne Rooney és Mkhitaryan is, de Mourinho mástól is kapott már tanácsot

 

 

Rooney kiszorult az utóbbi időben a Manchester Unitedből, ami mondjuk nem is csoda, hiszen tényleg nem játszott jól, tényleg lassúnak tűnik. Viszont nem is csatárként játszatta eddig Mourinho, mint azt eredetileg a nyilatkozataiból sejteni lehetett.

 

Merson a Sky Sportsnak adott elemzésében tért ki Rooneyra is, szerinte játszania kellene a City ellen. Szerinte nem Ibrahimovicnak, hanem az angol válogatott támadónak kell kezdenie. Ibrával kapcsolatban meg is jegyezte, fantasztikus játékos, de már 35 éves. Nem bír ennyi mérkőzést, vagyis ki kellene hagynia a hétközi ligakupa meccset.

(feltette azt a kérdést is, szerintünk Messi 35 évesen ugyanarra a világklasszis teljesítményre lenne képes, mint most?)

Merson szerint Mkhitaryannak is játszania kellene. Ha Mourinho szerint teljesen felépült már az örmény középpályás és csak meccsterhelésre lenne szüksége, akkor nem érti, hogy a Fenerbahce ellen miért csak 30 percet adott neki. Szóval Merson amúgy őt is a kezdőben látná a City ellen.

 

Mourinhónak kijárnak a tanácsok mostanában, a Manchester City jelenlegi játékosa, Ilkay Gündogan szerint Bastian Schweinsteiger képes lenne kirángatni a hullámvölgyből a Manchester Unitedet. A City középpályása a Dortmundból érkezett a nyáron a Guardiola féle csapathoz, de a német válogatottból is jól ismeri a Bayern egykori középpályását.

 

Vagyis máris itt van két olyan név, aki láthatóan éppen kifelé tendál a csapatból, de most a külső szemlélők szerint szükség lenne rájuk. Az idény elején még úgy tűnt Mourinho szerint, hogy Rooney megfelelő lesz a csapatnak, míg Schweinsteigerről már az idény elején jelezte, nem számít rá.

Merson szerint az egyik fő probléma az, hogy Mourinho nem találta meg még azt a kezdő csapatot, akire mindig számíthat.

 

 

 

Tags: